Кремация

Няма по-тежка раздяла от смъртта. Винаги е трудно да се сбогуваме със скъп за нас човек и да го изпратим в последния му път. А наред с мъката идва и организацията на погребението. Тази тежка задача пада върху близките, които трябва да се погрижат за всичко – смъртния акт, обредите и дали починалия да бъде погребан или кремиран.

В някой случай покойника може да е оставил инструкции коя погребална агенция да организира погребението, дали да бъде погребан или кремиран. И ако иска да бъде кремиран, какво да се случи след това.

В България много малко хора се замислят какво ще се случи с тях след смъртта им. И няма практика да се остават завещания с последната им воля. Затова как ще протече погребението и дали тленните останки ще бъдат погребани или кремирани, зависи от семейството.

Можем да кажем, че кремацията е много по-непопулярна практика за разлика от традиционното погребение. Всяка религия гледа на кремацията по различен начин. Но често пъти близките, покосени от мъката си, не могат да направят разликата между кремацията и погребението.

Затова в следващите редове, ние от погребална агенция Погребална агенция Варна ще Ви обясним какво представлява кремацията.

Какво всъщност е кремацията?

При кремацията, останките на починалия се изгарят до превръщането им в пепел. Кремацията започва с поставяне на тялото на покойника в камерата. След това се затваря и кремирането се извършва при температура от 800 до 1000 градуса.

Средната продължителност на самия процес е от 50 до 70 минути. Като при приключването му, остава между 3 и 5 килограма прах. Той се полага в специална урна.

Какво ще се случи с урната след кремацията, зависи от близките. В зависимост от вярата и желанието им, тя може да бъде поставена в специална ниша или погребана в гроб.

Обърнете внимание, че за да може да се извърши кремация, ковчегът трябва да бъде изцяло дървен и да не съдържа никакви метални части.

Какво Ви предлагаме?

Кремацията се извършва от нашата траурна агенция в крематориума в град Варна. Той е приспособен с високотехнологична пещ, снабдена със специализирана камера. Тя притежава няколко нива на защита, които подсигуряват, че няма да се допусне смесване на тленните останки на покойниците.

Доверете се на Погребална агенция Варна и ние ще Ви помогнем за организирането на погребението на Вашите близки.

Свържете се с нас. Работим денонощно без почивен ден.