Погребения

Когато близък човек умре, има много подробности, за които да се погрижите. Това е не само стресиращо изживяване, но и много тежък момент. Докато скърбите, от Вас се очаква да поемете най-голямата отговорност – да уредите и организирате погребението.

Повечето погребения се организират от най-близките роднини – съпруг, съпруга, деца, сестра, брат, родители и други. Ако няма семейство, задължението може да падне на най-близкия приятел или на вещо лице.

В някой случай, починалия може да е оставил инструкции за вида на погребението и коя погребална агенция да се погрижи за цялостната организация. Обърнете внимание, че ако те не са поместени в завещанието му, Вие не сте длъжни да ги следвате. По-скоро тук става въпрос за изпълняването на последното желание от морална гледна точка.

Защо е добре да се обърнете към погребална агенция за организиране на погребения?

Важно е да се доверите на добра и доказала с качественото си обслужване погребална агенция. Защото тя не само ще Ви помогне да се освободите от ненужния товар и стрес, но и ще организира цялостно погребението. Така Вие ще можете да си отдъхнете за момент и да се подготвите за самото погребение.

Приоритет на Погребална агенция Варна е да Ви изслушаме и подкрепим в този тежък момент. Ние сме готови да изпълним всичките Ви желания, колкото и сложни да са. Независимо дали става въпрос за традиционно погребение, кремация или нещо специално.

Ние работим 24 часа 7 дни в седмицата. БЕЗ почивен ден. Имаме нужния опит и знаем какво е нужно, за да получи Вашия близък достойно погребение.

В зависимост от Вашите желания, можем да организираме цялостно погребението или да Ви поемем само част от товара. Например да уредим гробно място, ден и час на погребението, да приготвим жито, ритуална погача, подавки, венец и други.

Какво информация трябва да предоставите за организиране на погребението?

Преди погребалната агенция да започне с организацията на погребението, те ще се нуждаят от пълната информация на починалия.

Най-важното е, че погребението не може да се проведе преди да е издаден смъртния акт. В повечето случай това се урежда от роднините, когато се установи смъртта. Но, ако имате нужда от помощ можете да потърсите съдействието на погребалната агенция.

Задължение на погребалната агенция е да Ви уведомят за всички необходими документи, които трябва да представите за организацията на погребението. Вие ще трябва да предоставите:

– Пълно име на починалия човек.

– Дата и място на раждане.

– Адрес на последното местожителство.

– Подробности за мястото и начина на смъртта.

– Смъртен акт.

В зависимост дали става въпрос за погребение или кремация, може да изискат и документ за парцела, в който ще бъде погребан покойника.

Свържете се с нас. Работим денонощно без почивен ден.